Bulgurlu Acur Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Acur DolmasıBulgurlu Acur Dolması Tarifi - Bulgurlu Acur Dolması Nasıl Yapılır - Bulgurlu Acur Dolması Malzemeleri Bulgurlu Acur Dolması 6 adet düzgün acur 150 gr kıyma 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı ayçiçek yağı Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tuz Acurlar iyi yıkanır Kabuğu soyulmadan, büyüklüğüne göre birkaç parçaya kesilir ve içleri oyulur Bulgur yıkanır, süzülür Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, kıyma, salça, karabiber, nane, tuz, yağ ve 1 su bardağı su konur, karıştırılır Acurlar gevşek doldurulur, tencereye dizilir 1 su bardağı kadar su eklenir Kapaklı olarak 45 dakika kadar pişirilir |
|