Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acur, bulgurlu, dolması

Bulgurlu Acur Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Acur Dolması



Bulgurlu Acur Dolması Tarifi - Bulgurlu Acur Dolması Nasıl Yapılır - Bulgurlu Acur Dolması Malzemeleri




Bulgurlu Acur Dolması


6 adet düzgün acur

150 gr kıyma

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı salça

1 çay bardağı ayçiçek yağı

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz


Acurlar iyi yıkanır Kabuğu soyulmadan, büyüklüğüne göre birkaç parçaya kesilir ve içleri oyulur Bulgur yıkanır, süzülür Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, kıyma, salça, karabiber, nane, tuz, yağ ve 1 su bardağı su konur, karıştırılır Acurlar gevşek doldurulur, tencereye dizilir 1 su bardağı kadar su eklenir Kapaklı olarak 45 dakika kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.