![]() |
Dolma (Siirt Usulü) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolma (Siirt Usulü)malzemeler: 7-8 adet patlıcan, 10-12 adet dolmalık biber, harcı için: 5 su bardağı pirinç, 350 gr kuzu eti, 2 adet domates, 4 adet sivribiber, 1 adet soğan 1 adet maydanoz, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı salça, 2 çaykaşığı pulbiber, 2 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı nane, 2 çay kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı tuz, yapılışı: patlıcanları biberlerin büyüklüğünde kesip biberlerle beraber içlerini boşaltın ![]() et,soğan,domates,biber ve maydanozu ufak doğrayın,diğer malzemeleri ekleyip karıştırın,hazırladığınız harcı patlıcan ve biberlerin içine doldurun daha sonra ağızlarını birbirine geçirecek şekilde tencereye dizin ![]() yarım lt'den biraz fazla su ısıtın,1 su bardağı sumağı sıcak suda 5-10 dakida beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla sumağın suyunu kalan suyla beraber dolmaların üzerine dökün 40-45 dk normal ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|