Zeytinyağli Patates Sarmasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağli Patates SarmasiMalzemeler : 2 Adet orta boy patates 1 Su bardağı pirinç 2 Adet soğan 2 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker Yarım demet taze nane 250 gr asma yaprağı 2 Su bardağı su Tuz, karabiber Yapılışı : Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin Soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|