![]() |
Zeytinyağlı Kabak Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Kabak DolmaMalzemeler ![]() 4 orta boy kabak 2 orta boy soğan 25 g tereyağı 150 g dana ve koyun kıyma 2 yemek kaşığı pirinç 1 su bardağı kemik suyu 4-5 dal dereotu 4-5 dal maydanoz Karabiber,Tuz Terbiye MALZEMESİ 1 yumurta ½ yemek kaşığı un ½ su bardağı kemik suyu Yapılışı ![]() Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun ![]() Soğanları ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin iyice karıştırın ![]() ![]() Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin ![]() Terbiye için yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın, terbiyeyi de tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dakika kadar pişirin ![]() Üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|