![]() |
Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Usulü Zeytinyağlı DolmaMalzemeler: 4 kuru acur 4 kuru dolmalık biber 4 kuru patlıcan 1 çay bardağı nohut 1 su bardağı pirinç 4-5 soğan 2-3 diş sarımsak Yarım demet nane Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 2 domates 4 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 su bardağı sumak ekşisi Yenibahar, karabiber, tarçın 1 çay kaşığı tozşeker 1 elma 1 ayva 1 su bardağı su Tuz Hazırlanışı: * Nohutu akşamdan ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() * Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız iç malzemesiyle acur, dolmabiber ve patlıcanları doldurup tencereye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|