![]() |
Laura Biftek Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Laura Biftek Sarmasıbiftek sarma - biftek sarması nasıl yapılır - sarma biftek tarifiKullanılacak malzeme (6 kişilik): 500 gram dana bifteği, 100 gram süt danası kıyması, 100 gram sosis, 50 gram rendelenmiş kaşer peyniri, 50 gram tereyağı, 200 gram mantar, 500 gram olgunlarından domates veya 250 gram domates salçası, 1 demet maydanoz, dört diş sarımsak, birkaç yaprak biberiye otu, bir limon, biraz un, bir yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Tarifi: Yapımı: Mantarların saplarını kesin ![]() ![]() ![]() Biftekleri iyice incelmeleri için dövün, sonra her bifteği ikişer parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bu karışımdan azar azar alıp bifteklerin üstüne koyun ve her birini dolma gibi sarın, uçlarına da ikişer kürdan batırarak tutturun ![]() Bir tencereye tereyağıyle iki çorba kaşığı zeytinyağını koyup ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarları sudan çıkarın, süzün ve tencereye katın ![]() ![]() Gerekirse yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edin ![]() ![]() Yaptığınız bu biftek sarmalarını isterseniz, üstüne rendelenmiş kaşer peyniri serpilmiş pilâvla birlikte servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|