Lahana Dolma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana DolmaLahana Dolma Tarifi - Lahana Dolma Nasıl Yapılır - Lahana Dolma Malzemeleri MALZEMELER (10-12 Kişiliktir) 1 Adet Dolmalık Lahana 600 gr Buğday Yarması (3 su bardağı) Tuz 2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi Sos İçin 500 gr Soğan 125 gr Margarin 1/2 Demet Maydanoz 1 Kg Yoğurt 1 Adet Yumurta HAZIRLANIŞI Lahanayı ayıklayın Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın Yarmayı 25 tatlı kaşığı tuz ve 15 su bardağı ile yoğurun Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın 10 dakika dinlendirin Haşladığınız lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın Dolmaları bir tencereye dizin Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin 50 dakika pişirin Sos için soğanları kıyın Margarinle kavurun 3 yemek kaşığını pişmesine 15 dakika kalan dolmaların üzerlerine koyun Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dolma suyu ile birlikte karıştırın Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın Dolmaların üzerine dökünTencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalarla iyice karışmasını sağlayın Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın Yarma, buğdayın döğülmesiyle hazırlanır Evde ekmek yapımında kullanılır Ayrıca Alman ekmeğinin de ana malzemesidirLahana dolmasını kiraz, ayva ve fasulye yaprakları kullanarak da hazırlayabilirsiniz |
|