Kuskuslu Kabak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuskuslu Kabak DolmasıKuskuslu Kabak Dolması Tarifi - Kuskuslu Kabak Dolması Yapılışı - Dolma Nasıl Yapılır Malzemeler 4 adet yuvarlak kabak 160 gr kuskus1 küçük kutu domates sos 5 adet arpacık soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4-5 dal fesleğen 750 ml suTuz ve karabiber Hazırlanışı: Yıkayıp temizlediğiniz kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkartın Soğanları soyun Fesleğen yapraklarını dallarından kopartın Kabak içlerini soğan ve fesleğen ile birlikte ince ince doğrayın Zeytinyağı ve kuskusu ilave edip karıştırın Hazırladığınız harcı tuz ve biber ile tatlandırıp kabakların içine doldurun![]() NutriCook tenceresine 750 ml su koyun Buhar sepetini tencereye yerleştirin ve kabakları içine koyun NutriCook’un kapağını kapatın![]() Akıllı kontrol saatini 10 dakikaya ayarlayın 2 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar![]() Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın Kabakları servis tabağına alıp ılık domates sosu ile servis yapın
|
|
|
|