Erikli Bulgurlu Pazı Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Bulgurlu Pazı SarmasıErikli Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi - Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Malzemeleri Erikli Bulgurlu Pazı Sarması MALZEMELER 2 demet pazi 2 su bardagi bulgur 1 adet sogan 1 dis sarimsak 1 yemek kasigi salça 1 su bardagi zeytinyagi nar eksisi veya limon 10 - 15 adet yesil erik 1/2 kg Yogurt tuz, karabiber YAPILIŞ TARİFİ Pazilarin yapraklarini kaynar suya çok az batirin sonra soguk suya alin ![]() Biraz beklettikten sonra sudan çikartin Diger tarafta bulguru çok az su ileislatin Kuru sogani küp seklinde dograyin Sarimsak, 1 kasik biber salçasi,tuz, karabiber ve zeytinyagi ile birlikte yogurun Sonra pazilari sararaktencereye dizin ve erikleri koyun Nar eksisi veya limonu ekleyerek üzerinigeçecek kadar sicak su ilave edip 20 dakika pisirin Üzerine yogurtdökerek servis yapin ![]() |
|
|
|