Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantar, sarması, soslu, yoğurt

Yoğurt Soslu Mantar Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Soslu Mantar Sarması



Yoğurt Soslu Mantar Sarması Tarifi - Yoğurt Soslu Mantar Sarması Nasıl Yapılır - Yoğurt Soslu Mantar Sarması Malzemeleri


Yoğurt Soslu Mantar Sarması


150 g (1 1/5 su bardağı) sert un

30 g (4 çorba kaşığı) kepekli un

1/4 tatlı kaşığı tuz

2 yumurta (çırpılmış)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

Cevizli mantar harcı:

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1 küçük soğan (ince doğranmış)

60 g ceviziçi (ince doğranmış)

750 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince doğranmış)

35 g (2 çorba kaşığı) krema

1 limonun suyu

1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Yoğurt sosu:

35 cl (1 1/2 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)

2 çorba kaşığı ceviziçi (ince doğranmış)

1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Un, kepekli un ve tuzu bir çorba kâsesinde karıştırıp, ortasını havuz gibi açın Açılan çukura çırpılmış yumurtalar ve zeytinyağını koyup, parmaklarınızın ucuyla unu azar azar yedirerek hamur haline getirdikten sonra, top yapın ve unlanmış mutfaktezgâhına aktararak, 10 -15 dakika yoğurun Üstünü nemli tülbentle örtüp, harcı hazırlayıncaya kadar bir kenarda bekletin

Harcı hazırlamak için, zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanları koyup, sık sık karıştırarak, yumuşayıncaya kadar (10-12 dakika) pişirin Ceviziçlerini ekleyip, karıştırdıktan sonra, karışımı 3 - 4 dakika pişirerek, tencereyi ateşten alın ve harcı bir salata kâsesine boşaltın

Kalan zeytinyağını tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca mantarları koyup, bırakacakları bütün suyu çekinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) harlı ateşte pişirin Kremayı ekleyip, ateşi kısarak, karışımı 1 - 2 dakika pişirin Limon suyunu ekleyip, 2 - 3 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, karışımı salata kâsesindeki ceviziçli karışıma ekleyin Maydanozlar, tuz ve karabiberi serpip, karıştırdıktan sonra, bir kenarda soğumaya bırakın

Hamuru unlanmış mutfak tezgâhına koyun Birkaç kez altüst ederek yoğurduktan sonra, 30 x 45 cm boyutlarında bir dikdörtgen biçiminde açın Dikdörtgenin kenarlarında 3'ercm boşluk bırakarak, kâsedeki harcı düzgün bir kat halinde döşeyip, dikdörtgenin dar kenarlarının birinden başlayarak, hamuru harcın üstüne yuvarlayarak sarın Bu ruloyu birtülbente sarıp, tülbentin 2 ucunu sicimle bağlayın

Oval, ateşe dayanıklı bir cam tencereye 10 cm yükseklikte su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tülbente sarılı ruloyu suyun içine yerleştirerek, ruloyu kısık ateşte 45 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, ruloyu bir süzgece çıkararak, 10 dakika süzülmeye bırakın

Bu arada yoğurdu bir kâseye koyup, kâseyi kısık ateşe oturtarak, yoğurdu ısıtın (kaynamamalıdır) Isınınca ce-viziçleri, maydanozlar ve karabiberi ekleyip, karıştırarak, kâseyi ateşten alın

Rulo iyice süzülünce, ipleri çözüp, tülbenti çıkararak, ruloyu ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin ve 2 cm kalınlığında dilimleyip, dilimlerin üstüne biraz yoğurt sosu gezdirerek, yanlarında kalan yoğurt sosuyla servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.