Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, enginar, sebzeli, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar Dolması






Malzemeler:

6 enginar

10 arpacık soğan

2 havuç

2 patates

6 çorba kaşığı iç bezelye

150 gr iç bakla

Yarım demet dereotu

1 limonun suyu

2 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 su bardağı sıcak su

Tuz

Hazırlanışı:


* Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin Soğanları soyun Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın Patatesleri soyup küp doğrayın Dereotunu temizleyip doğrayın

* Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanları kavurun

* Enginarları tencereye yan yana dizin Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın Kenarından sıcak suyu ilave edin Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin ve soğuyunca servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.