Fesleğenli Biber Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Biber DolmasıMalzemeler 4 diş sarmısak 1 adet chili biber karabiber 120 ml zeytinyağı 100 gram pirinç 800 ml sebze suyu 100 gram arpacık soğanı 2 top mozarella 250 gram domates tuz 1 demet fesleğen Yemeğin Tarifi Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın Sarmısağı soyup, ezin Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın 45 ml sıvı yağı bir tencerede kızdırın Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun 700 ml sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml yağ ve 100 ml sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 2/3?si ile karıştırın Kalan püreyi ayırın Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın İçine tuz ve karabiber ek |
|