![]() |
Baklalı Enginar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklalı Enginar Dolması![]() İçindekiler 2 adet enginar 200 gram iç bakla 1/2 su bardağı pirinç 4 sap taze soğan 1/4 demet dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz Hazırlanışı Taze soğan ince ince doğranır ![]() İç bakla, soğan, pirinç dereotu karıştırılır ![]() Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır ![]() İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur ![]() Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir ![]() 50 dakika kadar orta ateşte pişirilir ![]() İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|