Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, dolması, enginar

Baklalı Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Enginar Dolması





İçindekiler


2 adet enginar

200 gram iç bakla

1/2 su bardağı pirinç

4 sap taze soğan

1/4 demet dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

Hazırlanışı


Taze soğan ince ince doğranır

İç bakla, soğan, pirinç dereotu karıştırılır

Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır

İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur

Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir

50 dakika kadar orta ateşte pişirilir

İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.