![]() |
Girit Kabağı Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Girit Kabağı DolmasıGirit Kabağı Dolması Tarifi - Girit Kabağı Dolması Nasıl Yapılır - Girit Kabağı Dolması Malzemeleri Malzeme Listesi: 3 kişilik malzeme istediğiniz kadar artırabilirsiniz 6 tane tombul kabak 300 gr satır kıyması(normal kıymada olabilir,ama özellikle satır kıyması çok lezzetli oluyor) 3 tane iri kuru soğan 1 türk kahvesi fincanı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber yarım demet maydanoz(dere otu da olabilir) yeterince tuz 1 türk kahvesi su normal su(iç harcının gevşekliğini sağlamak için) Üzeri İçin: 1,5 su bardağı sıcak su(dolmalar pişerken üzerine dökülecek) 1 yemek kaşığı dömatez salçası 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber zeytinyağı tuz 1 diş sarımsak(tercihe bağlı ben kullanmadım) Tarif: Pirinci yıkayıp kabımıza alalım,üzerine küp şeklinde soğanı kıyalım,etini,baharatını,tuz ve ince kıydığımız maydanozu ekleyelim,suyu ve salçayı,yağı ilave edip harmanlayalım ![]() İçini oyduğumuz kabakları hazırladığımız haçtan dolduralım,tencereye zeytinyağını koyup kızdıralım,salçayı,toz kırmızı biberi ekleyelim bir iki saniye ocakta kavuralım,kullanırsanız bu aşamada sarımsağıda ekleyin,kabakları tencereye dizip,sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim,kaynayınca ocağımızı kısıp,kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|