Sicilya Usulü Domates Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sicilya Usulü Domates DolmasıSicilya Usulü Domates Dolması Tarifi - Sicilya Usulü Domates Dolması Yapılışı - Domates Dolması Nasıl Yapılır - Sicilya Usulü Domates Dolması Malzemeleri 4 porsiyon 4 etli domates, karabiber, yarım bağ fesleğen, 75 g galeta unu, 150 g taze Parmesan rendesi, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı kapari, yarım bağ kıyılmış maydanoz, 4 kıyılmış ancuez filetosu, 16 çekirdeksiz zeytin, 4 tatlı kasığı zeytinyağı Domatesleri yıkayarak kurulayın, üstlerini kapak şeklinde kesin Domateslerin içini çıkarın, çekirdeklerini atın Yıkadığınız fesleğeni kurutararak kıyın, domateslerin içine serpin Galeta ununu peynir, ezilmiş sarmısak, kapari, maydanoz, ançuez, kıyılmış zeytin ve domates içi ile karıştırın Bu harcı domateslerin içine koyun, üzerine birkaç damla zeytinyağı damlatın, kapaklarını kapatın Dolmaları 200 derecede 20 dakika pişirin |
|