![]() |
Piliçli Elma Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Elma DolmasıPiliçli Elma Dolması Tarifi - Piliçli Elma Dolması Yapılışı - Piliçli Elma Dolması Nasıl Yapılır - Piliçli Elma Dolması Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr siyah üzüm 2 çorba kaşığı sumak 200 ml su (kaynar) 2 çorba kaşığı pirinç 100 gr kuru kayısı 100 gr badem 600 gr Banvit Piliç Izgara Tava Kuşbaşı 6 adet sert elma 1 adet limonun suyu 200 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 2 çorba kaşığı su Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş) Üzüm ve sumağı kaynar su ile 15 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısıları ikiye bölün, ılık suda 30 dak ![]() ![]() ![]() Elmaların kabuklarını çok ince soyun, sap kısımlarından 1 cm, dip kısmından da 0 ![]() ![]() ![]() Kıymaya su, çok az tuz, karabiber ve cevizi ilave edip iyice yoğurun ![]() ![]() Kuşbaşı ete, kayısı ve bademi katıp harmanladıktan sonra yayvan bir tencereye yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|