![]() |
Fasulyeli Lahana Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulyeli Lahana SarmasıFasulyeli Lahana Sarması tarifi - Fasulyeli Lahana Sarmasının yapılışı - Lahana Sarması Fasulyeli Malzemeler 12 beyaz lahana yapragi 1 yemek kasigi ayçiçek yagi 1 sogan, ince dogranmis, 100 gr kuru fasulye, geceden islatilmis 600 ml tavuk suyu Tuz 1 yemek kasigi domates salçasi 1 limonun suyu Karabiber Yapılışı: Bir tencerede yagi isitin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada baska bir tencereye tuzlu su koyup bir tasim kaynatin ![]() ![]() ![]() Fasulyeleri süzüp tahta kasikla ezin ![]() ![]() Fasulye kansiminindan bir yemek kasigini lahana yapraginin bas tarafina koyun, 2 tarafini kivirarak yuvarlayin ![]() ![]() Kalan yapraklari büyük bir tencereye yerlestirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapagini kapatip bir tasim kaynatin ![]() ![]() Dolmalari sicak bir tabakta servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|