![]() |
Etli Bütün Lahana Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Bütün Lahana DolmasıEtli Bütün Lahana Dolması Tarifi - Etli Bütün Lahana Dolmasının Yapılışı - Lahana Dolması Malzemeler 1 orta boy lahana (1 ![]() 500 gr kuzu kuşbaşı ¼ paket margarin 3 soğan 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı domates salçası 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı kişniş Karabiber Tuz Yapılışı Lahananın dış yapraklarını temizleyin ve üst kısmını geniş bir kapak şeklinde kesip alın ![]() Içini sebze oyacağı yardımıyla oyun ![]() Soğanları temizleyip kıyın ![]() Sarımsakları soyup ezin ![]() Margarini geniş bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Eti kavrulmakta olan soğana ilave edin ![]() Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun ![]() 2 kaşık salçayı yarım çay bardağı su ile ezip ete ekleyin ![]() Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ![]() Eti lahananın içine doldurup ayırdığınız parçayı üzerine kapatın ve tencereye alın ![]() Kalan salçayı sıcak suda ezip tencereye ekleyin ![]() Kaynayınca ateşi kısın ![]() Sumak ve kişniş serpip 25 dakika pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|