Zeytinyağlı Közlenmiş Biber Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Közlenmiş Biber DolmasıZeytinyağlı Közlenmiş Biber Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Közlenmiş Biber Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Közlenmiş Biber Dolması Malzemeleri Zeytinyağlı Közlenmiş Biber Dolması 15 -20 adet dolmalık biber 1 adet orta boy soğan 1 su bardağı pirinç Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 2 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı domates püresi 2 diş dövülmüş sarımsak 5 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 15 dakika közleyin Bu arada soğanı ince kıyıp bir kaba alın Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın Biberleri bu harçla doldurun ve tencereye dizin üzerine zeytinyağı gezdirin 1 su bardağı su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika pişirip servis tabağına dizip üzerine maydanoz ya da dereotu ile süsleyin |
|