Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, ekşi, elma, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Ekşi Elma Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Ekşi Elma Dolması



Ekşi Elma Dolması Tarifi - Ekşi Elma Dolması Yapılışı - Ekşi Elma Dolması Nasıl Yapılır - Ekşi Elma Dolması Malzemeleri

Malzemeler :

Dolma İçi :

Pirinç 3 Kahve Fincanı

Soğan (küçük doğranmış) 7 Adet

Zeytinyağı ¾ Bardak

Küçük domates (kabuğu ayıklanmış, küçük doğranmış) 2 Adet

Siyah üzüm 2 Çorba Kaşığı

Çam fıstığı 1 Çorba Kaşığı

Dereotu 1/2 Demet

Su (dolma içine) 1 ½ Bardak

Şeker 1 Tatlı Kaşığı

Tuz-karabiber


Dolma Yapmak İçin :

Orta boy ekşi yeşil elma 6 Adet

Komili Sızma Zeytinyağı ¼ Bardak

Su (tencereye) 1 Bardak Su

Süslemek İçin :

Taze nane yaprağı


YAPILIŞI:

1- Pirinci ayıklayın; üstünü kaplayacak kadar sıcakça su ekleyin; su soğuyuncaya kadar bekletinSonra iyice durulayın ve süzerek bir kaba alın

2-Bir tencerede zeytinyağı, soğan, çam fıstığı ve tuz koyarak, soğanlar pembeleşene kadar kuvvetli ateşte karıştırarak 20-30 dakika kavurun

3- Soğanlara, süzülmüş pirinçleri koyarak karıştırın; 10 dakika daha kavurun, su, domatesler (veya yarım kahve fincanı domates salçası), siyah kuru üzüm,şeker, karabiber ve dereotunu ekleyin; iyice karıştırdıktan sonra, pirinçler suyunu çekip uzayıncaya kadar, tencerenin ağzı kapalı olarak, kısık ateşte tekrar 15-20 dakika pişirin Ateşten alarak ılınması için bekletin


DOLMANIN HAZIRLANIŞI :

1- Harç ılınınca, Baş kısmını kapak gibi kesip, soyacak ile iç çekirdeklerini çıkarıp, oyduğunuz,ekşi elmaların içlerini pek sıkı olmamak üzere harç ile doldurun

2- Bu ekşi elmalrın, kapak tarafları üste getirilmiş olarak tencereye yerleştirin, üstlerine 1 bardak su, yarım çorba kaşığı tuz ile çeyrek bardak Komili Sızma zeytinyağını katarak, tencerenin kapağını kapatın

3- Tenceredeki su çekip elmalar yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte yaklaşık 45-60 dakika arasında pişirin Sonra, tencereyi ateşten alarak, ekşi elma dolmalar iyice soğuduktan sonra tabağa alın ve taze nane ile süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.