Labne Peynirli Saray Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Labne Peynirli Saray Sarmasıpeynirli saray sarması - sarma çeşitleri - sarma yemekleri ![]() Malzemeler : 5 yemek kaşıgı labne peyniri 1 demet pazı 1 su bardağı pirinç 100 g ton balığı konservesi 1 tutam kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı toz zerdeçal Tuz Karabiber Yapılışı: Damarlarını ayıkladığınız pazı yapyraklarını haşlayarak süzün 1 su bardağı pirinci küçük bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün Derin bir kasede labne peyniri, ince kıyılmış dereotu, zerdeçal ve ton balığını bir miktar tuz ekleyerek karıştırın Streç filmi mutfak tezgahına serin ve sıvı yağ ile yağlayarak üzerine haşlanan pazı yapraklarını döşeyin Pazı yapraklarının üzerine haşladğınız pirinçleri eşit miktarda yayın Son olarak labne peynirili harcın tamamını pirinçlerin üzerine yayarak streç film yardımı ile rula haline getirin Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin
|
|
|
|