Körili Ayva Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Ayva DolmasıKörili Ayva Dolması Tarifi - Körili Ayva Dolmasının Yapılışı - Körili Ayva Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: 3 adet ayva 500 gr kuşbaşı et 2 adet soğan 2 adet sivri biber 2 adet kuş üzümü 1 tatlı kaşığı köri 2 kaşık un 1 kaşık toz şeker 2 kaşık zeytinyağı 1 adet limon 1 tutam tuz Yapılışı: Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın Kararmamaları için limon suyu ile ovun Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun Sivri biberleri doğrayıp ilave edin Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin 10 dakika daha pişirip ateşten alın Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|