![]() |
Körili Ayva Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili Ayva DolmasıKörili Ayva Dolması Tarifi - Körili Ayva Dolmasının Yapılışı - Körili Ayva Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: 3 adet ayva 500 gr kuşbaşı et 2 adet soğan 2 adet sivri biber 2 adet kuş üzümü 1 tatlı kaşığı köri 2 kaşık un 1 kaşık toz şeker 2 kaşık zeytinyağı 1 adet limon 1 tutam tuz Yapılışı: Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın ![]() ![]() Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin ![]() Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|