![]() |
Tavuklu Piliçli Biber Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Piliçli Biber DolmasıTavuklu Piliçli Biber Dolması Tarifi - Tavuklu Piliçli Biber Dolması Yapılışı - Tavuklu Piliçli Biber Dolması Nasıl Yapılır - Tavuklu Piliçli Biber Dolması Malzemeleri 3 küçük kırmızı dolmalık biber (sap bölümlerinden kapak kesilip, içinin çekirdekleri ve varsa kalın damarları temizlenmiş) 3 küçük sarı dolmalık biber (sap bölümlerinden kapak kesilip, içinin çekirdekleri ve varsa kalın damarları temizlenmiş) 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1 çorba kaşığı zeytinyağı Baharatlı piliçli harç: 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan (ince doğranmış) 125 g (/2 su bardağı) pirinç 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1/2 tatlı kaşığı toz kakule 1/2 tatlı kaşığı kimyon 250 g tavuk göğsü (küçük küpler halinde kesilmiş) 1 1/2 su bardağı tavuk suyu bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber Harcı hazırlamak için, zeytinyağını büyük bir tencereye koyup, orta ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Öbür tencereyi de ateşten alıp, dolmalık biberlerin içlerini etli - pirinçli harçla doldurun ve üstlerine kapaklarını yerleştirin ![]() ![]() ![]() Tencereyi fırından alıp, uzun saplı bir kaşıkla dolmaları büyük bir çukur servis tabağına aktarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|