![]() |
Ançüezli Biber Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançüezli Biber DolmasıAnçüezli Biber Dolması Tarifi - Ançüezli Biber Dolması Yapılışı - Ançüezli Biber Dolması Nasıl Yapılır - Ançüezli Biber Dolması Malzemeleri Malzemeler: 15 adet orta boy dolmalık biber 250 gr ![]() 1 su bardağı dolmalık pirinç 50 gr ![]() 2-3 adet domates yarım demet maydanoz 1 orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı sıcak su tuz karabiber kırmızı biber kuru nane zaytinyağina yatırılmış 4 ançüez filetosu, 1- Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısımını kapak yapılabilecek şekilde bıçakla yardımı ile kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın ![]() ![]() 2- Pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartarak kıyın ![]() 3- Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarinin ya da sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın ![]() 4- Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak ![]() 5- Doldurulmuş dolmalık biberleri ortaboy bir tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin ![]() ![]() ![]() 6- Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin ![]() ![]() Servis tabağına aktarıp, dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|