![]() |
Hindi Dolması 11 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Dolması 11Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri Kızartması: 1 küçük hindi 8 bardak su 1/2 çorba kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sadeyağ 2 çorba kaşığı margarin 2 soğan (orta) 1 kahve fincanı domates salçası 2 bardak hindi suyu İç Pilâv: 1,5 bardak pirinç 3 çorba kaşığı sadeyağ 2,5 bardak hindinin kızardığı yağ 1 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı siyah üzüm 1/2 çorba kaşığı siyah üzüm 1/2 çorba kaşığı şeker hindinin ciğeri katısı ve yüreği tuz karabiber Kızartması listesinde gösterilen malzeme ile hindi yapılıp kızartılmalı, sonra da hindiyi kol, göğüs, but olmak üzere parçalara ayrılmalı ve sıcak bir yere bırakmalıdır ![]() ![]() ![]() Not: Hindi dolması yanında çoklukla özel olarak hazırlanmış sote sebzelerle, kestane ve benzeri kızartmalarda verilmektedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|