![]() |
Hindi Dolması 14 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Dolması 14Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri 2 kg'lık bir hindi (içi temizlenmiş, aleve tutulmuş ve ayakları bağlanmış) 8 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Kızartma sosu: 4 çorba kaşığı tereyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1/4 su bardağı domates salçası Pilavı: 1+1/2 su bardağı pirinç (önceden suda ıslatılıp 2 saat bekletilmiş) 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı şeker kahve kaşığının ucuyla karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Temizlenip yıkanmış hindiyi büyükçe bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede 4 çorba kaşığı tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Islatılmış pirincin suyunu süzdürüp soğuk suyla iyice yıkayınız ![]() Orta boy bir tencerede 3 çorba kaşığı yağı eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç suyunu çekene kadar (2 dakika) harlı ateşte, daha sonra 17 dakika ağır ateşte pişirip tencereyi ateşten indiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|