Lahanalı Biber Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahanalı Biber DolmasıLahanalı Biber Dolması Tarifi - Lahanalı Biber Dolmasının Yapılışı Malzemeler: 2 soğan 250 gr lahana 3 çorba kaşığı margarin Bir miktar yağ 2 su bardağı et suyu 8 çarliston biber tuz , karabiber 100 gr beyaz peynir 100 gr süt kreması 1 - 2 sap taze soğan Yapılışı: Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün 1 soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Diğer soğanı soyup dilimleyin![]() Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritip küp küp doğradığınız soğanları hafifçe kavurun Lahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın Karışımı 20 dakika tencere de kavurun![]() Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın Bir tencerede, kalan margarini eritip soğan dilimlerini kavurun Et suyunu ilave edip kısa süre pişirin![]() Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın Peyniri bir çatalla ezin Lahanalı karışıma ilave edin![]() Biberlerin iç kısmını tuzlayıp lahanalı karışımla doldurduktan sonra fırın kabına yerleştirin Et suyunu ilave edip kabı fırına verin ve 20 - 30 dakika kadar pişirin Süt kremasını çırpıp tuz ve karabiberle tatlandırın Taze soğanları halkalar halinde doğrayın Süt kreması ve taze soğanla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|