![]() |
Kara Badılcan Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Badılcan DolmasıKara Badılcan Dolması Tarifi - Kara Badılcan Dolması Yapılışı - Kara Badılcan Dolması Nasıl Yapılır - Iğdır Usulü Kara Badılcan Dolması Malzemeler: ½ kg kuşbaşı kuzu ya da dana eti 7 adet patlıcan 4 adet domates 2 adet soğan 3 adet sivribiber ½ demet dereotu 1 su bardağı lepe 1 çay bardağı pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 2 çay kaşığı zerdeçal 5-6 diş karanfil ½ limon1 çay kaşığı pul biber Yapılışı: Yarım kilo et ve 1 su bardağı lepe ayrı ayrı haşlanır, et kaynarken kefi alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|