Soslu Strogonof |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu StrogonofMalzemeler: - ½ kg dana strogonof (ince şeritler halinde kesilmiş biftekte kullanabilirsiniz) - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 çay bardağı kırmızı şarap - 1 paket krema (yaklasık 1 su bardağı) - 2-3 diş dövülmüş sarımsak - 1,5 yemek kaşığı toz parmesan peyniri Hazırlanışı: Strogonof veya biftekler zeytinyağı ve sarap karışımında en az 6 saat bekletilir Bekletilmiş etler kızgın tavada harlı ateşte arkası önü güzelce pişene kadar kızartılır Başka bir kapta krema, sarımsak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber biraz kaynatılır (yaklaşık 3 dakika) Bu karışıma kızartılmış etler eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir ve isteğe bağlı pilav veya haşlanmış sebze ile servis yapılır alıntı |
|