Terbiyeli Süt Kuzu Kapama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Süt Kuzu KapamaMalzemeler: - 6 parça kuzu kapama - 100 gr tereyağı - 2 orta boy kuru soğan - 2 çay kaşığı sarımsak sos - 1 çorba kaşığı un - 5 su bardağı ılık su - 2 orta boy patates - 1 orta boy kök kereviz - 3 havuç - 1 demet pazı - 1 demet taze soğan - 1 marul veya kıvırcık salata - 1 demet dereotu - 1 demet maydanoz - 1 çorba kaşığı tuz - 1 çorba kaşığı toz şeker (kerevizleri basmak için) - 1 çorba kaşığı un Terbiye İçin: - ½ limonun suyu Hazırlanışı: Kuru soğanı soyup kuşbaşı doğrayın Tereyağında soğanları kavurun Kapama parçalarını ekleyip etler kendi suyunu bırakıncaya kadar orta ateşte 5 dk pişirin Bir çorba kaşığı unu etlerin üzerine serpin Sarımsak sosunu ve ılık suyu yavaş yavaş tencereye ekleyin Kapağı kapalı olarak orta ateşte bir buçuk saat pişirin Etler yumusamaya başlayınca tozşekeri ve tuzu koyun İyice piştiğinde havuçları, dörde bölünmüş marul yapraklarını, doğranmış taze soğanı, ve pazı yapraklarını ekleyin 5 dk daha piştikten sonra parmak şeklinde doğradığınız patatesleri, elma gibi soyulmuş ve doğranmış enginar kökünü de katıp 15 dk daha pişirin Ateşten indireceğiniz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin Terbiye malzemesini iyice karıştırın Kaynamakta olan kuzu kapamanın suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karıştırın ve terbiyeyi yemeğin içine katarak biraz kaynatın Ateşin altını kapatın alıntı |
Terbiyeli Süt Kuzu Kapama |
06-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Süt Kuzu KapamaMalzemeler: - 6 parça kuzu kapama - 100 gr tereyağı - 2 orta boy kuru soğan - 2 çay kaşığı sarımsak sos - 1 çorba kaşığı un - 5 su bardağı ılık su - 2 orta boy patates - 1 orta boy kök kereviz - 3 havuç - 1 demet pazı - 1 demet taze soğan - 1 marul veya kıvırcık salata - 1 demet dereotu - 1 demet maydanoz - 1 çorba kaşığı tuz - 1 çorba kaşığı toz şeker (kerevizleri basmak için) - 1 çorba kaşığı un Terbiye İçin: - ½ limonun suyu Hazırlanışı: Kuru soğanı soyup kuşbaşı doğrayın Tereyağında soğanları kavurun Kapama parçalarını ekleyip etler kendi suyunu bırakıncaya kadar orta ateşte 5 dk pişirin Bir çorba kaşığı unu etlerin üzerine serpin Sarımsak sosunu ve ılık suyu yavaş yavaş tencereye ekleyin Kapağı kapalı olarak orta ateşte bir buçuk saat pişirin Etler yumusamaya başlayınca tozşekeri ve tuzu koyun İyice piştiğinde havuçları, dörde bölünmüş marul yapraklarını, doğranmış taze soğanı, ve pazı yapraklarını ekleyin 5 dk daha piştikten sonra parmak şeklinde doğradığınız patatesleri, elma gibi soyulmuş ve doğranmış enginar kökünü de katıp 15 dk daha pişirin Ateşten indireceğiniz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin Terbiye malzemesini iyice karıştırın Kaynamakta olan kuzu kapamanın suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karıştırın ve terbiyeyi yemeğin içine katarak biraz kaynatın Ateşin altını kapatın alıntı |
|