Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, süt, terbiyeli

Terbiyeli Süt Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Süt Kuzu Kapama



Malzemeler:


- 6 parça kuzu kapama

- 100 gr tereyağı

- 2 orta boy kuru soğan

- 2 çay kaşığı sarımsak sos

- 1 çorba kaşığı un

- 5 su bardağı ılık su

- 2 orta boy patates

- 1 orta boy kök kereviz

- 3 havuç

- 1 demet pazı

- 1 demet taze soğan

- 1 marul veya kıvırcık salata

- 1 demet dereotu

- 1 demet maydanoz

- 1 çorba kaşığı tuz

- 1 çorba kaşığı toz şeker (kerevizleri basmak için)

- 1 çorba kaşığı un


Terbiye İçin:


- ½ limonun suyu

Hazırlanışı:


Kuru soğanı soyup kuşbaşı doğrayın Tereyağında soğanları kavurun Kapama parçalarını ekleyip etler kendi suyunu bırakıncaya kadar orta ateşte 5 dk pişirin Bir çorba kaşığı unu etlerin üzerine serpin Sarımsak sosunu ve ılık suyu yavaş yavaş tencereye ekleyin Kapağı kapalı olarak orta ateşte bir buçuk saat pişirin


Etler yumusamaya başlayınca tozşekeri ve tuzu koyun İyice piştiğinde havuçları, dörde bölünmüş marul yapraklarını, doğranmış taze soğanı, ve pazı yapraklarını ekleyin 5 dk daha piştikten sonra parmak şeklinde doğradığınız patatesleri, elma gibi soyulmuş ve doğranmış enginar kökünü de katıp 15 dk daha pişirin


Ateşten indireceğiniz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin Terbiye malzemesini iyice karıştırın Kaynamakta olan kuzu kapamanın suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karıştırın ve terbiyeyi yemeğin içine katarak biraz kaynatın Ateşin altını kapatın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Terbiyeli Süt Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Süt Kuzu Kapama



Malzemeler:


- 6 parça kuzu kapama

- 100 gr tereyağı

- 2 orta boy kuru soğan

- 2 çay kaşığı sarımsak sos

- 1 çorba kaşığı un

- 5 su bardağı ılık su

- 2 orta boy patates

- 1 orta boy kök kereviz

- 3 havuç

- 1 demet pazı

- 1 demet taze soğan

- 1 marul veya kıvırcık salata

- 1 demet dereotu

- 1 demet maydanoz

- 1 çorba kaşığı tuz

- 1 çorba kaşığı toz şeker (kerevizleri basmak için)

- 1 çorba kaşığı un


Terbiye İçin:


- ½ limonun suyu


Hazırlanışı:


Kuru soğanı soyup kuşbaşı doğrayın Tereyağında soğanları kavurun Kapama parçalarını ekleyip etler kendi suyunu bırakıncaya kadar orta ateşte 5 dk pişirin Bir çorba kaşığı unu etlerin üzerine serpin Sarımsak sosunu ve ılık suyu yavaş yavaş tencereye ekleyin Kapağı kapalı olarak orta ateşte bir buçuk saat pişirin


Etler yumusamaya başlayınca tozşekeri ve tuzu koyun İyice piştiğinde havuçları, dörde bölünmüş marul yapraklarını, doğranmış taze soğanı, ve pazı yapraklarını ekleyin 5 dk daha piştikten sonra parmak şeklinde doğradığınız patatesleri, elma gibi soyulmuş ve doğranmış enginar kökünü de katıp 15 dk daha pişirin


Ateşten indireceğiniz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin Terbiye malzemesini iyice karıştırın Kaynamakta olan kuzu kapamanın suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karıştırın ve terbiyeyi yemeğin içine katarak biraz kaynatın Ateşin altını kapatın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.