![]() |
İzgarada İncirli Kuzu Filetosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgarada İncirli Kuzu FiletosuMALZEMELER 10 adet şiş hazırlayacağımızı düşünürsek; 1?1,5 kilo civarında kuzu sırt fileto (beyti) 10 adet kuru incir 20 adet mantar 10 adet çarliston biber (ufak boy olsun) 8 adet domates (küçük boy olsun) HAZIRLANIŞI İlk önce mantarları yıkayıp, süzüp, hazır ediyoruz ![]() Daha sonra kuru incirleri, 20 dakika suyun içinde bekletip, süzüyoruz ve 4?e bölüyoruz ![]() Çarliston biberleri yıkıyoruz ve 3 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesiyoruz ![]() İncirleri ve domatesleri tepelerinden 4?e bölüyoruz ![]() Şimdi de 10 adet mangal şişini önümüze alalım ve malzemeleri de şişlerin etrafına yerleştirelim ![]() Bir şişi elinize alın, şişe önce mantarı geçirip sonra et, domates, biber, incir, yine et, domates, biber, incir, yine et, domates, biber ve en sona yine mantarı takın ![]() Bu şekilde 10 adet şiş hazırlayın ve mangalda, barbeküde pişirmeye koyun, pişirme işlemini, fırın ızgarasında da yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|