![]() |
Meşhur Tatlı Ekşi Dana Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meşhur Tatlı Ekşi Dana EtiMALZEMELER 750 gr ![]() 2 yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı sirke 4 dilim ananas (konserve) 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber Yarım çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı et suyu 4 yemek kaşığı ketçap 5 yemek kaşığı buğday nişastası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağı HAZIRLANIŞI Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ![]() ![]() ![]() Öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp, yukarıdaki sosa ilave edin, 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın ![]() Şimdi de eti sostan çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|