06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Jambonlu Şık Bonfile
MALZEMELER
1 adet bütün bonfile ya da Nuar (yaklaşık 1 kg ağırlığında olacak)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (iri kuşbaşı doğranacak)
1 adet orta boy havuç (iri kuşbaşı doğranacak)
1 adet orta boy domates (kabukları soyulup, iri kuşbaşı doğranacak)
1 adet yeşil dolmalık biber
6-7 diş sarmısak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
8-10 dilim dana jambon
8-10 dilim yarım cm kalınlığında dilimlenmiş taze kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Bütün bonfile ya da Nuarın sığacağı geniş bir tencereye yağı koyup, eritelim Sonra etimizi eriyen yağda 7-8 dakika kadar çevire çevire kızartalım Hemen üzerine iri kuşbaşı formda doğranmış sebzeleri ve bütün sarmısakları aktaralım Tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra 4 su bardağı suyu ekleyip, orta ısılı ateşte et ve sebzeleri pişmeye bırakalım
Yaklaşık 1 saat sonunda et iyice yumuşamış, pişmiş olacaktır Sebzelerse iyice dağılacaktır Şimdi tencerenin içinden eti ayırarak çıkarıp, bir kesme tahtasının üzerine bütün etimizi bir parmak kalınlığında dilimleyelim Tencerede kalan sebzelerimizi ise bir mutfak robotunda çekip, püre haline getirelim Öte yandan 30-35 cm ölçüsünde dikdörtgen fırın kabımızın içine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirelim Üzerine dilimlediğimiz etleri yan yana yerleştirelim Robotta çektiğimiz, püre halindeki sosumuzu etlerin üstüne gezdirelim
Artık her bir etin üzerine jambon dilimlerini oturtabiliriz Onlarında üstünü kaşar dilimleriyle kapatıp, hazırlığımızı bitirelim Bir taraftan da fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve etlerimizi fırına koyalım Aslında peynirlerin erimesi için gerekli olan süre 15 dakika kadardır En fazla 15-17 dakika sonra yemeğimizi fırından çıkarıp, ılık olarak servise sunalım Yanında da domatesli pilav, hatta içine de kabukları soyulup, hafif kavrulmuş badem eklersiniz Ya da bir dilim börek, fırın makarna, sebzeli mücver çok yakışacaktır, afiyet olsun
alıntı
|
|
|