Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, jambonlu, peynirli, şık

Peynirli Jambonlu Şık Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Jambonlu Şık Bonfile



MALZEMELER


1 adet bütün bonfile ya da Nuar (yaklaşık 1 kg ağırlığında olacak)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan (iri kuşbaşı doğranacak)

1 adet orta boy havuç (iri kuşbaşı doğranacak)

1 adet orta boy domates (kabukları soyulup, iri kuşbaşı doğranacak)

1 adet yeşil dolmalık biber

6-7 diş sarmısak

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

8-10 dilim dana jambon

8-10 dilim yarım cm kalınlığında dilimlenmiş taze kaşar peyniri



HAZIRLANIŞI


Bütün bonfile ya da Nuarın sığacağı geniş bir tencereye yağı koyup, eritelim Sonra etimizi eriyen yağda 7-8 dakika kadar çevire çevire kızartalım Hemen üzerine iri kuşbaşı formda doğranmış sebzeleri ve bütün sarmısakları aktaralım Tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra 4 su bardağı suyu ekleyip, orta ısılı ateşte et ve sebzeleri pişmeye bırakalım


Yaklaşık 1 saat sonunda et iyice yumuşamış, pişmiş olacaktır Sebzelerse iyice dağılacaktır Şimdi tencerenin içinden eti ayırarak çıkarıp, bir kesme tahtasının üzerine bütün etimizi bir parmak kalınlığında dilimleyelim Tencerede kalan sebzelerimizi ise bir mutfak robotunda çekip, püre haline getirelim Öte yandan 30-35 cm ölçüsünde dikdörtgen fırın kabımızın içine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirelim Üzerine dilimlediğimiz etleri yan yana yerleştirelim Robotta çektiğimiz, püre halindeki sosumuzu etlerin üstüne gezdirelim


Artık her bir etin üzerine jambon dilimlerini oturtabiliriz Onlarında üstünü kaşar dilimleriyle kapatıp, hazırlığımızı bitirelim Bir taraftan da fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve etlerimizi fırına koyalım Aslında peynirlerin erimesi için gerekli olan süre 15 dakika kadardır En fazla 15-17 dakika sonra yemeğimizi fırından çıkarıp, ılık olarak servise sunalım Yanında da domatesli pilav, hatta içine de kabukları soyulup, hafif kavrulmuş badem eklersiniz Ya da bir dilim börek, fırın makarna, sebzeli mücver çok yakışacaktır, afiyet olsun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.