![]() |
Fırında Sığır Kuşbaşı Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sığır Kuşbaşı GüveciSığır Kuşbaşı Güveci Tarifi - Sığır Kuşbaşı Güveci Yapılışı - Sığır Kuşbaşı Güveci Nasıl Yapılır - Sığır Kuşbaşı Güveci Malzemeleri 1 kg sığır eti (kuşbaşı doğranmış) 60 gr (1/2 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı rafine yağ 2 orta boy soğan (doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 3 orta boy havuç (kazınıp, doğranmış) 3 çorba kıaşığı kereviz rendesi 1+1/4 su bardağı et suyu 3 orta boy patates (kabukları soyulup, her biri 4'e bölünmüş) 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik Kuşbaşı etleri baharatlı una bulayıp, bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() Güvece soğan ve sarımsağı koyup 5-6 dakika, soğanlar iyice yumuşayıp pembeleşene kadar, arasıra karıştırarak pişiriniz ![]() ![]() Etleri yeniden güvece koyup, et suyunu ekledikten sonra, arasıra karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|