![]() |
Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföyde Mantarlı Dana KuşbaşıMilföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Tarifi - Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Mantarlı Dana Kuşbaşı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 350 gr arpacık soğan 1 çorba kaşığı un 350 gr mantar (kalın dilimlenmiş) 8 adet milföy hamuru 1 adet yumurta Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() • Aynı tavaya soğanları koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 45-60 dak ![]() ![]() • Tuz ve karabiber serpip, karıştırın ![]() ![]() ![]() • 1 adet milföy hamurunu, düz ve hafif unlu bir yüzeyde, porsiyonluk fırın kabının kenarlarını da kaplayacak şekilde inceltip, fırın kabına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() • Kalan milföy hamurlarını düz ve hafif unlu bir yüzeyde malzemelerin üzerlerini kapatacak şekilde inceltip, üzerlerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Fırından çıkardıktan sonra 5 dak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|