Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ebegümeci, etli, kuşbaşı

Kuşbaşı Etli Ebegümeci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşbaşı Etli Ebegümeci



Kuşbaşı Etli Ebegümeci Tarifi - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Yapılışı - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Malzemeleri

Bir tencereye beş çorba kaşığı tereyağı, küçük kesilmiş 2 baş soğan, döş tarafından kuşbaşı 200 gram,,kuzu eti koyarak, et ve soğanlar suyunu salıp ta tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırın ve yarım saat kadar böylece kavurun Sonra kavrulmuş etin üzerine soyulmuş ve küçük doğranmış 2 büyük domates veya yarım fincan tuzsuz salça, beş dakika sonra da 4 bardak su ile yarım çorba kaşığı tuz, katarak, hafif ateşte etleri bir saat kadar pişmeye bırakın Etler pişmeye yüz tutunca, yaprak kısımları koparılmış, ayıklanmış ve iyice yıkanmış iki kilo ebegümeci ile, ayıklanmış ve yıkanmış yarım kahve fincanı pirinç katarak, ebegümeci iyice pişmiş bir hal alana kadar 40 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.