Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ebegümeci, etli, kuşbaşı

Kuşbaşı Etli Ebegümeci 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşbaşı Etli Ebegümeci 2



Kuşbaşı Etli Ebegümeci Tarifi - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Yapılışı - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Malzemeleri

2 kg ebegümeci

3 çorba kaşığı sadeyağ

2,5 çorba kaşığı margarin

150 gr kuzu döşü

1/2 kahve fincanı pirinç

2 soğan (büyük)

4 bardak su ya da etsuyu

2 domates (büyük) veya 1/2 kahve fincanı salça

1/2 çorba kaşığı tuz


Bir tencereye sadeyağ, margarin, küçük doğranmış soğanla, kuşbaşı doğranmış, döş tarafından kuzu eti konularak arada bir karıştırılmak suretiyle yarım saat savrulur Etlere, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domatesler (domates yoksa salçası) ve 5 dakika sonra da sıcak su veya sıcak et suyu ile tuz ilâve edilerek orta ısıdaki ateşte 50 - 60 dakika pişirilir Etlerin pişmesine yakın, sapları ayıklanarak yalnız yaprakları kalmış ebegümeciler bol suyla 5 - 6 defa yıkandıktan sonra pirinçle birlikte et tenceresine atılır Tencere, yarım saat yeniden pişirilerek indirilir ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.