Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nuar

Nuar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nuar



MALZEMELER

1 adet nuar (yaklaşık 15 kg)
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı sıvıyağ
yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Derin bir tencereye iri parçalara bölünen havuç, iri iri doğranmış soğan ve defne yaprağı atılır Bu malzemenin üzerine bütün olarak nuar yerleştirilir ve yağ ilave edilir Yaklaşık 20-25 dakika bütün malzeme tahta bir kaşık yardımı ile ağır ağır çevrilir Daha sonra nuarın üzerine 15 litre sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte iki saat pişirilir Bir çatal yardımı ile etin pişip pişmediği kontrol edilir, pişmemiş ise pişene dek kaynatma işlemine devam edilir Bu arada kaynatılan su tencerenin iki parmak altına kadar inmiş olmalıdır Pişen nuar tencereden alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra yarım santim kalınlığında halka halka kesilir Diğer tarafta ise tenceredeki koyulaşan su bir mikser ile sos haline getirilir ve dilimlenmiş nuarlar içine atılır Yemeğimiz artık hazırdır

Not: Pişen yemeğe tuz yerine yarım şişe soya sosu ilave etmeniz tavsiye olunur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.