Nuar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
NuarMALZEMELER 1 adet nuar (yaklaşık 15 kg) 1 adet havuç 1 adet soğan 2 adet defne yaprağı 2 adet domates 1 su bardağı sıvıyağ yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye iri parçalara bölünen havuç, iri iri doğranmış soğan ve defne yaprağı atılır Bu malzemenin üzerine bütün olarak nuar yerleştirilir ve yağ ilave edilir Yaklaşık 20-25 dakika bütün malzeme tahta bir kaşık yardımı ile ağır ağır çevrilir Daha sonra nuarın üzerine 15 litre sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte iki saat pişirilir Bir çatal yardımı ile etin pişip pişmediği kontrol edilir, pişmemiş ise pişene dek kaynatma işlemine devam edilir Bu arada kaynatılan su tencerenin iki parmak altına kadar inmiş olmalıdır Pişen nuar tencereden alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra yarım santim kalınlığında halka halka kesilir Diğer tarafta ise tenceredeki koyulaşan su bir mikser ile sos haline getirilir ve dilimlenmiş nuarlar içine atılır Yemeğimiz artık hazırdır Not: Pişen yemeğe tuz yerine yarım şişe soya sosu ilave etmeniz tavsiye olunur |
|