Etli Büryan |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli BüryanMALZEMELER 2 su bardağı pirinç 400 gr kuşbaşı (kırmızı et) 3 adet soğan 3 adet domates yarım çay bardağı sıvıyağ tuz karabiber 3,5 su bardağı su HAZIRLANIŞI İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatınDiğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltınÜzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın |
|