Pirzola Tava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirzola TavaMALZEMELER 10 parça kuzu pirzola (yağsız) 4 adet orta boy domates 6 adet sivri biber 5 diş sarımsak 1/2 adet limon 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salça 20 gr acı pul biber 10 gr kara biber 10 gr kekik 1 bardak su (su bardağı) [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın |
|