![]() |
Kuzu Rostosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu RostosuKuzu Rostosu Tarifi - Kuzu Rostosu Yapılışı - Kuzu Rostosu Nasıl Yapılır Bol su ile yıkanmış bir kuzu budundan ustalıkla kemikleri çıkarılmalıdır ![]() ![]() Sonra, budu tuzlayıp ve üzerine bir baş soğan çentip yarım saat kadar kendi haline bırakmalıdır ![]() Daha sonra, bıçağı budun her tarafına derince saplayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mâhirane bir surette dilimlere bölünüz ![]() ![]() Patlıcan ezmesiyle, yâni, (külde pişmiş bir iki patlıcanı soyduktan ve ezdikten sonra, üzerine de halis zeytinyağı dökerek) garnitür yapınız ![]() Not: Hardalın da, rostoya ayrıca bir hususiyet ve lezzet verdiğini unutmayınız ![]() |
![]() |
![]() |
|