Biftek Sarması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Biftek SarmasıBiftek Sarması Tarifi - Biftek Sarmasının Yapılışı - Biftek Sarması Nasıl Yapılır Malzemeler 4 büyük dilim dinlenmiş dana bifteği 1 orta boy havuç 4 küçük salatalık turşusu 2domates Sos: Yarım bardak su 1 çay kaşığı un 1 fincan süt 1 çorba kaşığı salça tarifi Kızartma tavası yağsız pişirme şartlarına göre hazırlanırDinlenmiş ve çok ince dövülmüş bifteklerin içine,kibrit şeklinde kesilmiş havuç ile ince doğranmış salatalık turşusu konur Biftek bohça gibi düzgünce sarılır,bir sicimle sarılır Kızdırılmış tavada 10 dakika müddetle her tarafı pişirilirKabukları soyulmuş, küçük doğranmış domatesler ilave edilir,kapağı kapatılırOcak en düşük aleve getirilir15 dakika sonra biftek sarmaları çevrilir,20 dakika daha pişirilirSonra bifteklerin üzerindeki sicimler alınırTavada biriken mayi,sosmalzemesi ile karıştırılır ve 5 dakika ısıtılırPişmiş biftek sarmaları ile birlikte sıcak servis yapılır |
|