Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, soslu

Soslu Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Biftek



Soslu Biftek Tarifi - Soslu Biftek Yapılışı - Soslu Biftek Nasıl Yapılır - Soslu Biftek Malzemeleri

500 gr biftek

1 yemek kaşığı Knorr Toz Et Bulyon

1 adet havuç

1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni

4 adet taze soğan

½ yemek kaşığı mısır nişastası

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı zencefil

1 adet portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi


Hazırlanışı

1 Küçük bir kaseye, şerit doğranmış etleri, portakal ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırdıktan sonra 15 dakika marine edin

2 Yayvan bir tencerede ayçiçek yağını kızdırıp şeritler halinde doğranıp marine edilmiş etlere renk verin

3 Etler renk alınca içine çubuk çubuk doğranmış havuçları, kıyılmış taze soğanları, Knorr Toz Et Bulyon'u, zencefili, karabiberi, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni'yi ve suyu koyup bir taşım kaynatın

4 En son olarak içine mısır nişastası ve az suyu küçük bir kasede karıştırıp ilave edin Tencerenin kapağını açık olarak bir taşım kaynatıp sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.