Soslu Biftek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu BiftekSoslu Biftek Tarifi - Soslu Biftek Yapılışı - Soslu Biftek Nasıl Yapılır - Soslu Biftek Malzemeleri 500 gr biftek 1 yemek kaşığı Knorr Toz Et Bulyon 1 adet havuç 1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni 4 adet taze soğan ½ yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı zencefil 1 adet portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı 1 Küçük bir kaseye, şerit doğranmış etleri, portakal ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırdıktan sonra 15 dakika marine edin 2 Yayvan bir tencerede ayçiçek yağını kızdırıp şeritler halinde doğranıp marine edilmiş etlere renk verin 3 Etler renk alınca içine çubuk çubuk doğranmış havuçları, kıyılmış taze soğanları, Knorr Toz Et Bulyon'u, zencefili, karabiberi, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni'yi ve suyu koyup bir taşım kaynatın 4 En son olarak içine mısır nişastası ve az suyu küçük bir kasede karıştırıp ilave edin Tencerenin kapağını açık olarak bir taşım kaynatıp sıcak servis edin |
|