Terbiyeli Et |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Etdana eti nasıl pişirilir - terbiyeli et nasıl yapılırMALZEMELER; 500gr dana kuşbaşı 20-25 tane arpacık soğanı 5 tane havuç 2 tane patates 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tane yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı un 1çay bardağı süt tuz karabiber 4 su bardağı sıcak su YAPILIŞI; Tencereye sıvı yağını koyunEtleri kuşbaşı doğrayıp ısıttığınız yağın içine ilave edinEtler suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurunÜzerine parmak şeklinde doğradığınız havuçları,soğanları,karabiberi ve tuzunu atıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Suyunu ilave edin ve ocağın altını kısın Bu şekilde bir saate yakın pişirin Etler pişince sütü, yumurta sarısını, unu çırpın Et suyundan bir-iki kaşık ilave ederek terbiyenin kesilmemesini sağlarsınız Hemen tenceredeki yemeğe yavaş yavaş karıştırarak ilave edin 15 dakika daha pişirin ve servis yapın alıntı |
|