Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
niğde, tava

Niğde Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Niğde Tava






1 kg kuzu yada koyun eti

1 kg patlıcan

250 gr sivri biber

yarım kg domates

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 baş sarımsak


Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruzöncelikle biber, patlıcan ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz daha sonra sırayla tepsiye boşluk kalmıycak şekilde diziyoruz sarımsaklarımızı aralarına serpiştiriyoruz tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz etinizin yağına göre yağ ilavesi yapmanız mümkün


250 c fırında 1 saat pişiriyoruz (eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)


Afiyet olsun


Not:Biraz suyu kalacak şekilde pişirirseniz pilav üstüne servis yapıncada harika oluyor

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.