Niğde Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Niğde Tava![]() 1 kg kuzu yada koyun eti 1 kg patlıcan 250 gr sivri biber yarım kg domates 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 baş sarımsak Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruz ![]() öncelikle biber, patlıcan ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz daha sonra sırayla tepsiye boşluk kalmıycak şekilde diziyoruz sarımsaklarımızı aralarına serpiştiriyoruz ![]() ![]() tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz ![]() etinizin yağına göre yağ ilavesi yapmanız mümkün250 c fırında 1 saat pişiriyoruz ![]() (eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Not:Biraz suyu kalacak şekilde pişirirseniz pilav üstüne servis yapıncada harika oluyor __________________ |
|
|
|