Etli Ayva |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli AyvaEtli Ayva Tarifi - Etli Ayva Nasıl Yapılır - Etli Ayva Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) 4 Yemek Kaşığı Margarin 1,5 Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı) 1 Adet Domates 2 Adet Ayva 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber 3 Su Bardağı Su (Sıcak) 1 Tutam Şeker Etli Ayva Yemeği Nasıl Yapılır? 1 Soğanların kabuklarını soyun ve yemeklik olacak şekilde doğrayın 2 Domatesleri küçük küçük doğrayın 3 Ayvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve 2 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın 4 Tencereye margirini koyun ve eritin Üzerine doğranmış soğanı ve domatesleri koyarak pembeleşinceye kadar 10 dakika kavurun 5 Kavurduğunuz etlere 3 bardak suyu ilave edin ve orta hararetli ateşte etleri pişirin 6 Pişen etlerin üzerine dilimlenmiş ayvayı, şekeri, tuzu ve karabiberi ilave ettikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin 7 Yemeğinin suyu azalırsa biraz daha su ilave edebilirsiniz 8 Ayvalar piştikten sonra etleri tencereden çıkartın ve servis tabağına koyun 9 Etlerin üzerine pişmiş ayvaları dizin ve arzuya göre bulgur pilavı ile servis yapın Afiyet Olsun |
|