Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, kuzu, limonlu

Limonlu Kuzu Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Kuzu Eti



Gereçler:


1 kg kuzu eti ( kol tarafı)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 orta boy soğan

1 diş sarmısak

1 yemek kaşığı tatlı kırmızıbiber

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

3 yemek kaşığı limon suyu

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1 Eti, iri kuşbaşı büyüklüğünde kestirin Isıtılmış iki kaşık yağın içine atarak kahverengi renge dönüşünceye dek karıştırarak kızartın Susuz kaynama tenceresine çıkartın


2 Kıyılmış soğan ve sarmısağı kalan yağın içinde hafif yumuşayana dek pişirin Biber, maydanoz, biraz tuz, karabiber ve limon suyu ekleyin Üzerini sıkıca kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.