Kuzu Kol Fırında |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Kol FırındaKuzu Kol Fırında Tarifi - Kuzu Kol Fırında Nasıl Yapılır - Kuzu Kol Fırında Malzemeleri Malzeme Listesi * 4 Parça Kuzu Budu * 2 Adet Havuç * 3 Adet Patates * 3 Diş Sarımsak * 1 Adet Limon * 1 Çay Kaşığı Tane Karabiber * 1 Çay Kaşığı Tuz Kuzu Kol Fırında Nasıl Yapılır? 1 Etleri yıkayarak tencereye koyun Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saate yakın kısık ateşte pişirin 2 Etler suyunu çekerse biraz daha su ekleyerek yarım limonun suyu ve iri doğranmış havuçları tencereye ekleyerek pişirmeye devam edin 3 Et ve havuçlar tamamen pişmeden ortadan ikiye bölünmüş patatesler, tuz, karabiber, doğranmış sarımsak ve kalan yarım limonun da suyunu eklenerek patatesler de pişinceye kadar ateşte ağır ağır pişirin 4 Piştikten sonra tüm malzemeleri fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar fırınlayın Afiyet Olsun |
|