![]() |
Sebzeli Rulo Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Rulo EtMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 45 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 4 İnce dilim dana biftek 4 Dilim pastırma 1 Çorba kaşığı sirke 1-2 Dal taze soğan 1 Paket brüksel lahanası 5-6 Adet arpacık soğan 8 Adet taze patates 4 Diş sarımsak 1-2 Kepçe sıcak su 6 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Hazırlanışı Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın ![]() Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün ![]() Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin ![]() Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın ![]() Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın ![]() Sirke ilave edip, ateşten alın ![]() Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın ![]() Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın ![]() Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin ![]() Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün ![]() Patatesleri soyup yıkayın ![]() İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün ![]() Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin ![]() Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin ![]() Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin ![]() Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun ![]() Akan suyun altında yıkayıp süzün ![]() |
![]() |
![]() |
|