![]() |
Tas Kebabi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tas KebabiMALZEMELER 1/2 kg ince kusbasi dogranmis dana eti 1 cay bardagi sivi yag 2-3 adet domates Yarim corba kasigi dometes salcasi 3 dis sarimsak 1 orta boy sogan 1 cay kasigi kekik 1 cay kasigi karabiber Yarim cay kasigi kirmizi biber YAPILISI Soganlari yemeklik sekilde dograyin, sarimsaklaridada ince sekilde dograyin ya da presten gecirip yag koyulmus tencereye ilave edip hafif pembelesinceye kadar karistirin ![]() etleride üzerine döküp karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() sonra dometes ile salcayi ilave edip en son olarak baharatlarida ilave edip karistirin ![]() ![]() ![]() etler suyunu biraktiginda tuzunuda ilave edip suyunu cekene kadar pisirmeye devam edin ![]() ![]() ![]() sonra tas kebabi servise hazir hale geldi ![]() ![]() kaseye koyup servis tabagina ters cevirmek süretiyle yaninada tas kebabi ilave edilerek servis edilebilir ![]() ![]() ![]() Püf noktasi ![]() ![]() biftek gibi kirmizi etleri bir derin kaba koyup üzerine bir parmak gecicek sekilde süt onun üzerine de bir bardakda maden suyu (mineralwasser) ilave edip 2 saat kadar dinlenmeye birakin ![]() ![]() ![]() Bu karimsim etleri yumusatarak icinde kalmis kani disari alir yemekleriniz ve izgaralariniz daha lezzetli olur ![]() ![]() deneyenlere afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|